Reseptit

Resepti: Espresso Tonic

Kesä on yllämme ja on aika Espresso Tonicille. Espresso Tonic on paras yhdistelmä molemmista maailmoista, espresso ja tonic.

28. heinäkuuta 2021 kello 12.20

Espresso Tonic Resepti

Kesä on täällä ja se on täydellinen aika nauttia herkullisesta kylmästä Espresso Tonicista.

Tässä artikkelissa näytämme, miten voit tehdä oman Espresso Tonicin, ja annamme sinulle reseptin oman tonic-vesi valmistukseen, käyttäen kuorta Kiinanpuusta.

Jotkut saattavat luulla, että katkera tonic yhdistettynä katkeraan espressoon ei ole hyvä idea. Mutta päinvastoin. Tonic-vesi pystyy ottamaan haltuunsa espresson katkeruuden, ja yhdistettynä tonic-vesin sokeriin meillä on erittäin herkullinen ja ennen kaikkea yksinkertainen kylmä kahvisekoitus, täydellinen kesälomaan.

Tämä viesti on jaettu kahteen erilaiseen reseptiin: Yksinkertainen Espresso Tonic ostetulla tonicvedellä sekä edistynyt Espresso Tonic kotitekoisella tonicvedellä.

Emme sukella siihen, miten espressoa keitetään. Jos tarvitset reseptin, lue tämä viesti: Näin keitetään espresso.

Espresso tonicille suosittelemme kevyesti tai keskikarkeasti paahdettuja papuja. Tummapaahtoisia papuja voi myös käyttää, mutta silloin espresso tonicista tulee hieman katkerampaa. Erinomaisia papuja ovat Etiopiasta, Keniasta ja Kolumbiasta peräisin olevat pavut (kaikki niiden pesuprosessilla).

Aloitetaan!

 

Yksinkertainen Espresso Tonic

Yksinkertaisen espresso tonicin valmistuksessa käytetään korkealaatuista valmista tonic-vettä (älä käytä halpoja tonicia, kuten Schweppes). Suosittelemme Fentimansia. Fentimansilla on monia erilaisia ​​variantteja, joten valitse oma suosikkisi.

Tarvitset tätä:

- 35-40 grammaa espressoa
- 120 ml tonic-vettä
- Paljon jäätä

Näin teet

1. Täytä lasi runsaalla jäällä
2. Lisää haluttu määrä tonic-vettä
3. Lisää espresso
4. Nauti!

Helppoa, eikö?

Jos olet hieman seikkailunhaluinen, jatka lukemista ja katso reseptimme kotitekoiselle tonic-vedelle.

 

Kehittynyt Espresso Tonic

Edistynyt espresso tonic koostuu kotitekoisesta tonic-vedestä. Seuraavassa osiossa näytämme, miten voit tehdä oman tonic-veden - käytä sitä espresso tonicin valmistamiseen saman reseptin mukaisesti kuin yllä olevassa osiossa (korvaa ostettu tonic-vesi omalla kotitekoisella).

 

Tonic-vesiresepti

Resepti tonic-vedellä koostuu kolmesta osasta

1. Tonic-siirappi
2. Hapokkuus
3. Tonic-vesi

Tonicsiirappi on perusmuoto tonic-vedellemme, kun taas happamuus lisätään tonic-vedelle saadakseen sen maistumaan.

Osa 1: Tonic-siirappi

Tarvitsemme sen

- 20 grammaa kiinankuori (hienoksi jauhettu)
- 750 grammaa vettä (ja hieman myöhemmin lisää)
- 750 grammaa sokeria
- 2 grammaa appelsiininkuorta
- 2 grammaa sitruunankuorta

Näin teet

1. Varmista, että kiinankuori on hienojauhettua - voit tehdä sen esimerkiksi morttelilla tai kahvimyllyllä.
2. Sekoita kiinankuori 750 grammaan vettä kattilassa ja keitä. Anna hautua 5 minuuttia.
3. Ota kattila pois levyltä, jotta se voi jäähtyä, ja lisää 2 grammaa sitruunankuorta.
4. Kun se on jäähtynyt, kaada neste siivilän läpi ja sen jälkeen kahvisuodattimen läpi.
5. Punnitse neste ja lisää vettä, jotta paino on yhteensä 750 grammaa.
6. Lisää 750 grammaa sokeria ja sekoita se hyvin. 7. Laita jääkaappiin

Osa 2: Hapan maku Tarvitsemme nämä

- 120 grammaa vettä
- 5,1 g sitruunahappoa
- 2,6 g omenahappoa

Näin teet

1. Lisää kaikki ainekset ja sekoita hyvin yhteen
2. Säilytä viileässä paikassa

Osio 3: Tonic-vesi

Yhdistämme osat 1 ja 2 viimeisessä osassa.

Tarvitsemme sen

- 50 grammaa tonic-siirappia
- 30 grammaa hapokkuutta
- 3 pisaraa suolaliuosta (tai vaihtoehtoisesti ripaus suolaa)
- 250 grammaa porevettä (tai tavallista vettä, jos sinulla on hiilihapotuslaite)

Näin teet jos käytät tanskalaisia kuplavettä

1. Käytä hiilihappovettä tavallisen veden sijasta
2. Varmista, että kaikki ainekset ovat jäähdytettyjä
3. Sekoita kaikki ainekset yhteen ilman hiilihappovettä
4. Lisää varovasti hiilihappovesi
5. Nauti heti!

Jos sinulla on virvoitusjuoma-automaatti

1. Lisää kaikki ainekset virvoitusjuoma-automaatin astiaan

2. Jäähdytä jääkaapissa

3. Kun jäähdytetyn nesteen jälkeen käytä hiilihapotinta

4. Nauti heti! Kun tonic-vesisi on valmista, käytä sitä hyvän espressolaukauksen kanssa, kuten tämän artikkelin ensimmäisessä osassa esitettiin.


Muut viestit kohteesta Reseptit

Ostoskorisi on tyhjä