Reseptit

Resepti: Näin tehdään Dalgona-kahvi

Opi tekemään uusin internet-ilmiö: Dalgona-kahvi. Näytämme vaihe vaiheelta, kuinka voit helposti valmistaa Dalgona-kahvia kotona.

28. heinäkuuta 2021 kello 12.11

Uusin internet-trendi - Dalgona-kahvi.

Sinulla on luultavasti jo tullut vastaan Dalgona-kahvi Facebookissa, Instagramissa tai jollakin muulla sosiaalisella medialla - yksi uusimmista viruksellisista trendeistä. Kahvi-maito-juoma, jossa on kevyt, makea ja kullankeltainen kerma päällä.

Mikä on Dalgona-kahvi ja miten se valmistetaan? Tästä aiheesta puhumme tässä kirjoituksessa.

 

Mikä on Dalgona-kahvi?

Dalgona-kahvi sai alkunsa Aasiasta, jossa nimi ensimmäisen kerran käytettiin Macaussa näyttelijä Jung II-Woon toimesta. Nimi oli ilmeisesti inspiroitunut klassisesta etelä-korealaisesta katuelintarvikkeesta.

Mutta huolimatta Dalgona-kahvin nopeasta menestyksestä, se ei ole todellakaan harvinainen kahvityyppi. Monia vastaavanlaisia kahveja on olemassa, aina Kreikasta Intiaan.

Dalgona kahvi on äärimmäisen yksinkertainen, sen voi valmistaa alle 5 minuutissa vain neljällä aineksella, se koostuu maidosta ja kullanruskeasta kahvikermasta.

 

Miltä Dalgona-kahvi maistuu?

Dalgona-kahvi muistuttaa hieman vietnamilaista munakahvia, joka koostuu voimakkaasta kahvista ja erittäin makeasta munavaahdosta. Dalgona-kahvi on hieman erilainen, koska se koostuu pelkästä maidosta ja erittäin makeasta, mutta myös voimakkaasta kahvivaahdosta. Vaahdon muodostavat yhtä suuret osuudet sokeria ja pikakahvia.

Kerma on hyvin paksua ja sen koostumus muistuttaa eniten marenkikermavaahtoa. Kerma itsessään on liian vahvaa syötäväksi/juotavaksi yksinään, mutta kun juo dalgona-kahvia, saa hieman maitoa yhdistettyä kermaan, joka sekoittuu jokaisen kulauksen kanssa. Tulos on hyvin kevyt, melkein makea, cappuccinoa muistuttava kahvi.

Koska kerma on niin kahvi- ja sokeripitoista, emme suosittele dalgona-kahvin nauttimista säännöllisesti - se on periaatteessa jälkiruoka.

 

Näin tehdään Dalgona-kahvi

Tarvitset tätä

Dalgona-kahvin resepti

Vaihe 1.
Sekoita kahvi, sokeri ja vesi kulhossa

Yhdistä yhtä suuri määrä pikakahvia, sokeria ja kiehuvaa vettä kulhossa. Tässä reseptissä käytämme noin 2 ruokalusikallista kutakin ainesta kohti, mutta voit vaihdella määrää tarpeen mukaan.                

Vaihe 2.
Vatkaa yhdessä pari minuuttia

Käytä käsivatkainta sekoittaaksesi ainekset yhteen, kunnes saat kevyen kullanhohtoisen seoksen, joka muistuttaa marenkikermaa. Jos sekoitat käsinkin, kestää jopa 15 minuuttia. Kokeilussamme käytimme haarukkaa, joka kesti noin 8 minuuttia.                

Vaihe 3.
Tarjoile kerma maidon päälle

Pidä maitoa lasissa ja tarjoa dalgona-kreemi sen päälle. Voit tarjoilla maidon sekä kylmänä että kuumana.

 

Minkä tyyppistä sokeria pitäisi käyttää?

Voit käyttää mitä tahansa sokeria - valkoista sokeria, ruskeaa sokeria, jne. Reseptissämme käytämme tavallista valkoista sokeria, mutta suosittelemme kokeilemaan erilaisia ​​tyyppejä.

 

Minkä tyyppistä kahvia tulee käyttää?

Jotta voimme saada erittäin paksua dalgona-kermaa, meidän on käytettävä pikakahvia, joten valitettavasti tuoreena keitettyä kahvia ei voi käyttää. Mikä tahansa pikakahvi käy - käytä siis omaa suosikkiasi.

 

Kuinka kauan kermaa pitää vatkaa?

Sinun tulee vaahdottaa ainesosat yhteen, kunnes saat kohtalaisen paksun kerman, joka muistuttaa hieman marenki-kermaa. Mitä kauemmin kermaa vaahdottaa, sitä paksummaksi se muuttuu. Väri on myös hyvä merkki siitä, milloin kerma on valmis - kerma/neste alkaa olla hyvin tumma, mutta lopulta se muuttuu vähitellen kullankeltaiseksi.


Muut viestit kohteesta Reseptit

Ostoskorisi on tyhjä