Opi tekemään uusin internet-ilmiö: Dalgona-kahvi. Näytämme vaihe vaiheelta, kuinka voit helposti valmistaa Dalgona-kahvia kotona.
28. heinäkuuta 2021 kello 12.11Sinulla on luultavasti jo tullut vastaan Dalgona-kahvi Facebookissa, Instagramissa tai jollakin muulla sosiaalisella medialla - yksi uusimmista viruksellisista trendeistä. Kahvi-maito-juoma, jossa on kevyt, makea ja kullankeltainen kerma päällä.
Mikä on Dalgona-kahvi ja miten se valmistetaan? Tästä aiheesta puhumme tässä kirjoituksessa.
Dalgona-kahvi sai alkunsa Aasiasta, jossa nimi ensimmäisen kerran käytettiin Macaussa näyttelijä Jung II-Woon toimesta. Nimi oli ilmeisesti inspiroitunut klassisesta etelä-korealaisesta katuelintarvikkeesta.
Mutta huolimatta Dalgona-kahvin nopeasta menestyksestä, se ei ole todellakaan harvinainen kahvityyppi. Monia vastaavanlaisia kahveja on olemassa, aina Kreikasta Intiaan.
Dalgona kahvi on äärimmäisen yksinkertainen, sen voi valmistaa alle 5 minuutissa vain neljällä aineksella, se koostuu maidosta ja kullanruskeasta kahvikermasta.
Dalgona-kahvi muistuttaa hieman vietnamilaista munakahvia, joka koostuu voimakkaasta kahvista ja erittäin makeasta munavaahdosta. Dalgona-kahvi on hieman erilainen, koska se koostuu pelkästä maidosta ja erittäin makeasta, mutta myös voimakkaasta kahvivaahdosta. Vaahdon muodostavat yhtä suuret osuudet sokeria ja pikakahvia.
Kerma on hyvin paksua ja sen koostumus muistuttaa eniten marenkikermavaahtoa. Kerma itsessään on liian vahvaa syötäväksi/juotavaksi yksinään, mutta kun juo dalgona-kahvia, saa hieman maitoa yhdistettyä kermaan, joka sekoittuu jokaisen kulauksen kanssa. Tulos on hyvin kevyt, melkein makea, cappuccinoa muistuttava kahvi.
Koska kerma on niin kahvi- ja sokeripitoista, emme suosittele dalgona-kahvin nauttimista säännöllisesti - se on periaatteessa jälkiruoka.
Tarvitset tätä
Dalgona-kahvin resepti
Vaihe 1.
Sekoita kahvi, sokeri ja vesi kulhossa
Yhdistä yhtä suuri määrä pikakahvia, sokeria ja kiehuvaa vettä kulhossa. Tässä reseptissä käytämme noin 2 ruokalusikallista kutakin ainesta kohti, mutta voit vaihdella määrää tarpeen mukaan.
Vaihe 2.
Vatkaa yhdessä pari minuuttia
Käytä käsivatkainta sekoittaaksesi ainekset yhteen, kunnes saat kevyen kullanhohtoisen seoksen, joka muistuttaa marenkikermaa. Jos sekoitat käsinkin, kestää jopa 15 minuuttia. Kokeilussamme käytimme haarukkaa, joka kesti noin 8 minuuttia.
Vaihe 3.
Tarjoile kerma maidon päälle
Pidä maitoa lasissa ja tarjoa dalgona-kreemi sen päälle. Voit tarjoilla maidon sekä kylmänä että kuumana.
Voit käyttää mitä tahansa sokeria - valkoista sokeria, ruskeaa sokeria, jne. Reseptissämme käytämme tavallista valkoista sokeria, mutta suosittelemme kokeilemaan erilaisia tyyppejä.
Jotta voimme saada erittäin paksua dalgona-kermaa, meidän on käytettävä pikakahvia, joten valitettavasti tuoreena keitettyä kahvia ei voi käyttää. Mikä tahansa pikakahvi käy - käytä siis omaa suosikkiasi.
Sinun tulee vaahdottaa ainesosat yhteen, kunnes saat kohtalaisen paksun kerman, joka muistuttaa hieman marenki-kermaa. Mitä kauemmin kermaa vaahdottaa, sitä paksummaksi se muuttuu. Väri on myös hyvä merkki siitä, milloin kerma on valmis - kerma/neste alkaa olla hyvin tumma, mutta lopulta se muuttuu vähitellen kullankeltaiseksi.
Ostoskorisi on tyhjä