Kylmäuutettu kahvi, myös nimeltään coldbrew, on helppo valmistaa ja täydellinen kuumille kesäpäiville.
28. heinäkuuta 2021 kello 11.34Kevään ja pian kesän ollessa ympärillämme, on aika täydellinen kylmä valmistettu kahvi (cold brew) -kierrokselle. Tässä viestissä näytämme, miten voit valmistaa täydellisen kylmä valmistetun kahvin, ja tarjoamme muutaman erilaisen reseptin, joita voit kokeilla kotona.
Tietoa cold brew'sta
- Keittoaika: jopa 24 tuntia
- Keittosuhde: jopa 1:4
- Kestävyys: 2 viikkoa
- Makuprofiili: Vähäinen happamuus, vähäinen katkeruus, makeus ja täyteläisyys.
Kylmäuutettu kahvi on, kuten varmaan jo arvasitkin, kahvia joka on valmistettu kylmänä. On monia menetelmiä joita voidaan käyttää kylmäuutettuun kahviin, mutta mikä tekee kaikista menetelmistä yhtäläisiä, on että uutamme kahvin viileänä ja suhteellisen pitkän aikaa.
Mikä ero siinä on?
Kunnon kylmäkahvia valmistettaessa uuttaminen ei ole yhtä voimakasta kuin kuuman veden käyttöä käytettäessä. Lisäksi kahvista ei uuteta yhtä paljon katkeraa makua kuin kuuman keittämisen yhteydessä. Tämän vuoksi kahvista tulee miedompi, hieman makeampi ja vähemmän katkera. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, etteikö voisi valmistaa voimakasta kylmäkahvia - siitä palaamme vielä.
Kylmäuutetun kahvin etuna on, että voit säilyttää sitä jääkaapissa jopa 2 viikkoa, juoda sen kylmänä tai lämmittää sen halutessasi kuumaksi kupiksi kahvia. Kylmäuutettu kahvi on erittäin joustavaa, herkullista ja täydellistä keväälle ja kesälle.
Yleisin ja saatavilla oleva menetelmä on suodatinkahvimenetelmä.
Panemissuhde: 1:8
Panemisaika: jopa 18 tuntia
Tarvitset nämä:
- Lasinen säilytysastia
- 85 grammaa keskivoimakasta- tai karkeajauhaista kahvia
- 710 ml vettä (kylmä tai huoneenlämpöistä)
- Kahvin suodatin
Näin teet
Vaihe 1.
Täytä lasinen astia kahvilla
Suosittelemme keskikarkeaa tai karkeaa kahvin jauhamista, sillä emme tarvitse niin nopeaa kahvin uuttamista. Tähän reseptiin tarvitsemme 85 grammaa kahvia, mikä vastaa suhdetta 1:8. Voit kuitenkin kokeilla suhdetta jopa 1:4.
Vaihe 2.
Lisää vettä ja sulje tiiviisti
Lisää 710 ml viileää vettä, mielellään suodatettua vettä. Sekoita vesi ja kahvi huolellisesti lusikalla ja tiivistä lasisäiliö sen jälkeen tiukasti.
Vaihe 3.
Hauduta yön yli
Lasiastia asetetaan jääkaappiin yön yli - tavoitteena on kestoaika 12-18 tuntia. Yli 18 tunnin keittäminen voi antaa katkeramman maun.
Vaihe 4.
Suodata kahvi
Tässä vaiheessa suodatin tulee kuvaan, koska kahvi on suodatettava kahvinjätteestä – suosittelemme huuhtelemaan suodattimen läpi hieman kiehuvaa vettä, jotta vältämme epämiellyttävän maun.
Vaihe 5.
Maista ja nauti
Kylmäuutettu kahvisi on nyt valmis ja voit juoda sen sellaisenaan. Jos kahvi on liian vahvaa, voit laimentaa sitä hieman vedellä. Kahvi sopii myös hyvin maidon kanssa ja voit käyttää sitä muihin resepteihin, kuten jääkahviin. Kylmäuutettua kahvia voidaan säilyttää jääkaapissa jopa 2 viikkoa, ja voit jopa lämmittää kahvin, jos haluat nauttia siitä kuumana.
Lue täältä miten valmistetaan leimasinkahvi
Panemissuhde: 1:8
Panemisaika: jopa 18 tuntia
Tarvitset tähän:
- Leivoskannun
- 85 grammaa keskikarkeaa jauhettua kahvia
- 710 ml vettä (kylmää tai huoneenlämpöistä)
Jos sinulla on käytettävissäsi pressopannu, voit itse asiassa käyttää sitä myös kylmäpuristetun kahvin valmistukseen. Tässä menetelmässä suhde on sama, 1:8, ja haudutusaika on sama, 12-18 tuntia. Suosittelemme, että nostat pistokkeen pannulla, mutta ilman että painat sitä alas, mutta jos sinulla ei ole tarpeeksi tilaa jääkaapissasi, voit yrittää tiivistää pannun elintarvikekalvolla. On tärkeää, että kahvia ei paineta alas ennen kuin se on valmis hauduttamaan, muuten pysäytät haudutuksen ja saat ohuen ja katkeran kahvin. &Nbsp;
Lue miten AeroPressillä keitetään täältä
Panostussuhde: 1:7
Käymisaika: enintään 24 tuntia
Tarvitset:
- AeroPress-kahvinkeittimen
- 30 grammaa karkeajauhettua kahvia
- 210 ml vettä (kylmää tai huoneenlämpöistä)
Vaihe 1.
Käännä AeroPressisi ylösalaisin
Jotta voit tehdä kylmäuutettua kahvia AeroPressillä, sinun on käytettävä käänteistä menetelmää. Aloita kääntämällä AeroPress ylösalaisin.
Vaihe 2.
Lisää 30 grammaa karkeajauhettua kahvia.
Normaalisti AeroPressin kanssa käytetään melko hienoa jauhetta, mutta koska me haudutamme 24 tuntia, tarvitsemme karkeaa jauhetta.
Vaihe 3.
Lisää vettä ja sekoita.
Lisää vettä, kylmää tai huoneenlämpöistä, ja sekoita hyvin noin 10 sekunnin ajan
Vaihe 4.
Tiivistä suodattimen pidikkeellä
Asenna suodatinpidike kahvin tiivistämiseksi
Vaihe 5.
Hauduta 24 tuntia
Aseta AeroPress jääkaappiin noin 24 tunniksi
Vaihe 6.
Valmista suodatin
Purkaa suodattimen pidike ja aseta suodatin pidikkeeseen ja huuhtele kiehuvalla vedellä. Aseta suodatin takaisin AeroPressiisi.
Vaihe 7.
Käännä AeroPress ympäri ja valmista kahvi
Käännä AeroPress ylösalaisin kupin tai muun kannun päälle ja aloita uuttaminen.
Vaihe 8.
Nauti ja maista
Sinun kylmäuutettu kahvisi AeroPress-menetelmällä on nyt valmis, ja voit juoda sen sellaisenaan tai maustaa sitä esimerkiksi vedellä tai maidolla
Voit käyttää kaikkia erilaisia papuja kylmäuuttoon, mutta koska kahvi haudutetaan kylmässä vedessä, happamuutta ei juurikaan uutu – siksi suosittelemme valitsemaan kahvia, jossa happamuus ei ole myyntipiste. Todennäköisesti saat paremman lopputuloksen, jos valitset kahvin, jossa on paljon täyteläisyyttä ja makeutta, kuten monissa tummiksi paahdetuissa kahveissa. Voit myös harkita vaaleampaa paahtoa kahvilla, joka on käynyt läpi luonnollisen käsittelyn , jossa on mukana makeutta ja hedelmäisiä makuja.
Kun kunnon karkealla jauhatuksella saat kylmähaudutettua kahvia oikeanlaiseksi. Kahvi on kosketuksissa veden kanssa jopa 24 tuntia, joten emme tarvitse liian korkeaa uuttamisastetta, joten keskikarkea tai karkea jauhatustaso suositellaan. Jos käytät hienoa jauhatusta, saat luultavasti erittäin vahvan ja katkeron kahvin.
Suosituksen mukaan käytämme tavallisessa reseptissämme suhteessa 1:8, mikä vastaa 85 grammaa kahvia 710 ml: aan vettä. Mutta jos kokeilet, että kylmä keitos on liian ohutta, älä epäröi muuttaa keittosuhdetta esimerkiksi suhteeksi 1:6 tai 1:4.
Sen sijaan että muuttaisit panostussuhdetta, voit kokeilla hienompaa jauhetta - mutta varo, ettei se tule liian hienoa, jotta kahvi ei tule liian katkera. Ja toimii tietenkin myös toisinpäin: jos koet kahvin olevan liian vahvaa, kokeile korkeampaa panostussuhdetta - tai kokeile karkeampaa jauhetta. Voit myös laimentaa kahvin sen jälkeen, kun se on panostettu, kuten tekisit espressoshotissa tai AeroPress-panostuksessa.
Ostoskorisi on tyhjä