Reseptit

Näin keitetään pour over -kahvia.

Opi kuinka valmistaa upea pour over -kahvi - unohda automaattinen kahvinkeitin, pour over on helppo ja valmistaa upeaa kahvia.

28. heinäkuuta 2021 kello 11.46

Opettele klassinen pour-over-kahvitekniikka

Pour over kuulostaa monimutkaiselta, mutta se on yllättävän yksinkertaista ja tulos voi olla upea vain hieman harjoituksen kanssa. Jos juot yhden tai kaksi kupillista kahvia aamulla tai haluat kokeilla kahta erilaista kahvia, pour over -menetelmä voi olla paljon helpompaa kuin kahvin keittäminen tavallisella kahvinkeittimellä - ja puhdistaminen kestää vain muutaman sekunnin. Ja koska itse olet hallinnassa tekijöistä kuten lämpötilasta ja keittokerrasta, voit odottaa melko vaikuttavaa makua kupissasi. Tässä artikkelissa saat kattavan oppaan siitä, miten pour over-keittäminen tapahtuu.

 

Termi 'pour over' voi viitata moniin erilaisiin kahvinkeittimiin, V60:stä Chemexiin jne. Tekniikka ja valmistusmenetelmä voivat vaihdella laitteiden välillä, mutta tämän oppaan resepti on hyvä perusta kaikille tyypeille.

Pour overin ominaispiirteet

Parhaan pour over -tuloksen saavuttamiseksi on parasta käyttää vedenkeitintä, jossa on pitkä nokka, joka antaa meille paremman valvonnan valmistusprosessiin. Voit käyttää myös normaalia vedenkeitintä, mutta tulokset vaihtelevat huomattavasti kontrollin puuttumisen vuoksi.

 

Näin valmistetaan pour over -kahvi

Tarvitset nämä

Vaihe 1.
Puhdista suodatin

Aseta paperisuodatin suppiloon, kannun päälle, ja huuhtele suodatin kiehuvalla vedellä.

Vaihe 2.
Lisää kahvipuru

Pour over -kahvinvalmistusmenetelmää varten käytetään keskityyppistä jauhettua kahvia – mikä tahansa kahvilaatu käy, mutta tähän reseptiin käytämme vaaleapaahtoista kahvia.

Vaihe 3.
Kukinta 30 sekuntia

Lähes tärkeä vaihe kutsutaan "kukinnaksi", jossa noin 30 grammaa vettä kaadetaan kahvipulverin päälle. Varmista, että kaikki kahvipulveri kostutetaan - voit esimerkiksi sekoittaa hieman lusikalla tai ravistaa suodatinta hieman. Odota 30 sekuntia.

Vaihe 4.
Pidä loput vedestä

Ota sähkövesipannu ja aloita kaatamalla vesi kahvipulvereiden päälle hitain ja pyörivin liikkein. Kaada noin puolet vedestä ja odota hetki, kunnes osa kahvista on tippunut läpi. Pour over -menetelmä vaatii hieman harjoittelua - kahvin ei tulisi juosta täysin läpi, eikä meidän pitäisi kaataa liikaa vettä. 350 ml vedellä vesi sopii yleensä hyvin kaatamalla se noin 1 cm reunaan, anna kahvin tippua hieman ja jatka kaatamalla loput vedet. Jos vesi nousee liian lähelle reuna, keitä hieman hitaammin.

Vaihe 5.
Anna kahvin valua

Anna kahvin valua loppuun – poista suodatin kun voit nähdä kahvin pölyn. Meidän ei tarvitse antaa kahvin hautua kokonaan, koska suodattimen loppuosa voi maistua hieman katkeralta.

Vaihe 6.
Nauti!

Kahvi on valmista ja valmis nautittavaksi.

 

Mikä on eri pour over - ja tavallisen tippalassa olevan kahvin välillä?

Pour overn ja tavallisen tippuvan kahvin tärkein ero on henkilö, joka sen valmistaa. Kun aktiivisesti kaadetaan vettä kahvin päälle, toisin kuin automaattikahvinkeitin, ollaan enemmän hallinnassa keittoprosessin suhteen. Toisaalta tämä tarkoittaa myös sitä, että pour over -menetelmällä saavutetaan erilaisia tuloksia verrattuna tavalliseen kahvinkeittimeen. Pour over -menetelmä antaa kuitenkin erittäin hyvän pohjan kahvin kokeiluille - voit esimerkiksi kokeilla erilaisia jauhatusasteita, lyhyempiä tai pidempiä kukinta-aikoja, enemmän tai vähemmän kahvia jne. Mahdollisia yhdistelmiä on lähes rajattomasti, ja se antaa sinulle mahdollisuuden löytää juuri sinulle sopivan reseptin.

 

Mikä kahvi sopii parhaiten pour over -menetelmään?

Voit käyttää kaikenlaisia kahveja pour over -menetelmään, joten se riippuu siitä, minkä makuisia kahveja etsit. Pour over -menetelmä on erityisen hyvä hapanmakuisten, täyteläisten ja erityisesti kahvin hedelmäisten makujen esiintuomiseen - siksi vaaleat ja keskisävyiset paahdot sopivat erityisen hyvin pour over -menetelmään. Suosittelemme myös kahvia, joka on käynyt läpi luonnollisen prosessin, jolloin saat nauttia enemmän makeudesta ja erityisesti kahvin hedelmäisistä mauista. (Liittyvät artikkelit: kahvipaahto , kahvin käsittely )

 

Miten estetään katkera maku pour over -valmistuksessa?

Pour overin katkera maku johtuu kahvin liian pitkästä uuttamisajasta, mikä yleensä tapahtuu kun vesi on liian kauan kosketuksissa kahvin kanssa. Jos kahvin suodatus taas on liian matala, voit kokea hyvin hapokkaan ja kuivan maun.

Jos koet kahvin olevan liian katkeraa ja kuivaa, kokeile käyttää vähemmän vettä saadaksesi vähemmän kahvia uutettua. Tai jos käytät tiettyä määrää vettä, kokeile jauhaa pavut hieman karkeammaksi. Mitä suurempi pinta-ala kahvipurulla on, sitä vähemmän kahvia uutetaan (lue lisää siitä, mikä tekee kahvista heikon tai vahvan täältä). Jos taas koet kahvin olevan liian hapokasta, kokeile jauhaa pavut hienommaksi.

Voit myös kokeilla säätää valmistusaikaa sekä kukintavaihetta – jos valmistusaikasi on lyhyempi, kahvia uutetaan tietysti vähemmän.

 

Mikä on ero erilaisten pour over suodattimien ja menetelmien välillä?

On olemassa kaikenlaisia erilaisia suodattimia, joita voi käyttää pour over -valmistusmenetelmässä, kuten V60 tai Chemex. Vaikka erilaiset suodattimet ovat suurelta osin hyvin samanlaisia, pääasiallinen ero on tekijöissä, kuten suodattimen muoto ja veden juoksemisen nopeus. Lopullinen tulos riippuu lopulta valmistustekniikastasi.


Muut viestit kohteesta Reseptit

Ostoskorisi on tyhjä