Reseptit , Oppaat

Näin valmistetaan pressopannukahvi

Keitä täydellinen kuppi kahvia pressopannulla - tässä julkaisussa olemme kirjoittaneet oppaan siitä, miten keität täydellisen kupin kahvia.

28. heinäkuuta 2021 kello 12.03

Opettele käyttämään klassista pressopannua

Leimasinkannu, usein kutsuttu ranskalaiseksi puristimeksi, on melko tunnettu valmistusmenetelmä, jossa käytetään kahvipohjan upotusta. Se, mikä erottaa leimasinkahvin useista muista valmistusmenetelmistä, on se, että kahvipohja upotetaan kokonaan veteen, toisin kuin muissa menetelmissä, joissa vesi suodatetaan lähes kahvipohjan läpi. Leimasinkahvilla valmistetaan kahvia, joka on hyvin lähellä kahvipapujen "aidon" maun mukaista, minkä vuoksi menetelmä sopii erityisen hyvin kahvin maisteluun. Kahvialalta ammattilaiset käyttävät kuppausmenetelmää kahvin maistamiseen, joka myös perustuu upotusperiaatteeseen.

Koska mitään paperisuodatinta ei käytetä ja kahvi upotetaan täysin veteen, kahvi saa hyvän täyteläisyyden. Lisäksi saa upean kupin kahvia helpommin kuin melkein mikään muu valmistustapa.

Ominaisuus

 

Näin keität pressopannukahvia

Tässä ohjeessa keitetään 1 litra kahvia suhteessa 1:15. Voit säätää veden ja kahvin määrää tarpeen mukaan.

Tarvitset tätä:

Vaihe 1.
Esilämmitä pressopannu

Esilämmitä pannu täyttämällä se kuumalla vedellä vedenkeittimestä. Tämä varmistaa, että pannu pysyy lämpimänä koko prosessin ajan. Yksi tärkeimmistä tekijöistä tasaisen kahvinkeittämisen kannalta on lämpötila, joten jos keität kylmässä kannussa, voit kokea vaihtelevia tuloksia.

Kun odottaessasi pressopannun esilämmitystä, voit jauhaa kahvipavut karkeaksi, mikäli et ole ostanut jo jauhettua. Lue lisää kahvin jauhamisesta täältä.

Kun kun koko kahvin upotus on kyseessä, tarvitsemme karkeaa jauhetta kahvista. Lisäksi jos käytät liian hienoa kahvipulveria, lehtisuodatin ei voi suodattaa tarpeeksi tehokkaasti.

Muista tyhjentää kahvinkeitin vedestä ennen kuin jatkat seuraavaan vaiheeseen 

Vaihe 2.
Lisää kahvi

Olipa valintasi sitten mikä tahansa kahvityyppi, on aika lisätä se painovoiman avulla painomittaisen kahvipannun. Jos sinulla on vaaka, käytä sitä määrittääksesi oikean suhteen kahvin ja veden välillä - tätä reseptiä varten käytämme suhdetta 15 grammaa vettä yhtä grammaa kahvia kohti.  

Vaihe 4.
Kukitus 30 sekunnin ajan

Jotta kahvin maku korostuisi, meidän täytyy aloittaa kukinta ennen keittämistä. Aloita kaatamalla vesi kahvin päälle pyörein liikkein, kunnes se on kokonaan upotettu - yritä löytää kuivia alueita, jos niitä on. Kahvi alkaa ikään kuin "kasvaa" ja kuplia, sitä kutsutaan kukinnaksi, ja se auttaa valmistamaan kahvin täydellisesti keittämistä varten. Tämä vaihe auttaa myös vapauttamaan kaasuja, kuten hiilidioksidia kahvista, mikä auttaa uuttamaan enemmän kahvia seuraavassa vaiheessa.

Odota 30 sekuntia.  

Vaihe 5.
Täytä pressopannu ja sekoita

Bloomivaiheen jälkeen voit täyttää mäntäkannun kokonaan vedellä, jonka jälkeen voit sekoittaa kahvia hitaasti. Tämä auttaa kahvinjätettä, joka on asettunut kannen yläosaan, sekoittumaan paremmin veteen.

Aseta seuraavaksi leimattu kannen päälle ja paina tarvittaessa hieman alas pitääksesi kaiken kahvin upotettuna veteen.  

Vaihe 6.
Odota 4 minuuttia

Noin 4 minuutin kuluttua kahvi on valmis ja voit aloittaa painamaan mäntää hitaasti alas. Ole varovainen, ettet puserra kahvin jauhoja liian kovaa, sillä se voi aiheuttaa kitkerän maun kahviin.  

Vaihe 7.
Joten palveltu!

Kun olet valmistanut kahvin, suosittelemme juoman kaatamista lasiin heti, jotta kahvimassasta ei uudelleen uuteta enempää kahvia. Jos jätät kahvin leivinuuniin pitkäksi aikaa, voit huomata kahvin olevan liian voimakas tai katkera. Tarjoile siis heti tai kaada se kannuun.

 

Mikä tekee suodatinkahvista erityisen?

Kuten jo kävimme läpi, kahvin valmistuksessa käytetään upotusmenetelmää, mikä tarkoittaa, että kahvijauhe upotetaan kokonaan veteen. Kuitenkin lisäksi käytetään mitään hienoa suodatinpaperia valmistuksen aikana, kuten tavallisen suodatinkahvin tapauksessa. Tämä tarkoittaa sitä, että monet kahvin öljyt eivät suodatu, minkä vuoksi koet erittäin täyteläistä kahvia.

 

Mikä kahvi on paras pressopannukahviin?

Voit käyttää mitä tahansa kahvin lajiketta pressokahviin, kunhan varmistat, että kahvi on jauhettu karkeaksi. Jos käytät liian hienoa jauhetta, stemppisuodatin ei pysty pidättämään kaikkea kahvipurua.

Tummat paahtoasteet ovat yleensä hyvä valinta suodatinkahviin, koska ne ovat hieman öljyisempiä kuin vaaleammat paahtoasteet ja antavat täyteläisemmän makuelämyksen – siksi ne sopivat erittäin hyvin yhteen.  


Muut viestit kohteesta Oppaat

Ostoskorisi on tyhjä