Reseptit

Kolme helpointa kahvikoktailireseptiä

Olemme koonneet yhteen 3 parasta ja helpointa kahvi-cocktail-reseptiä, jotka ovat helppoja seurata ja täydellisiä aloittelijalle.

28. heinäkuuta 2021 kello 12.42

Meidän ehdotuksemme 3 helppoa kahvikoktailia

Tässä artikkelissa tarkastelemme tarkemmin kolmea helpointa reseptiä kahvisekoituksille - ja vaikka ne ovatkin helppoja valmistaa, ne ovat todella onnistuneita. Kahdesta reseptistä on alkoholipohjainen, kun taas kolmas ei ole.

 

Espresso martini

Perinteinen espresso martini on aina varma valinta. Mutta miksi maksaa 120 kruunua paikallisessa cocktail-baarissasi, kun voit tehdä sen itse vain 3 minuutissa murto-osalla baarien hinnasta?

Tämä cocktail sisältää alkoholia. Espresso martini on hyvin yksinkertainen ja koostuu vain muutamasta ainesosasta:

Tarvitset

- 1 osa espresso
- 1 osa vodka
- 1 osa kahvilikööriä
- Jää
- Sekoitin
- Martini-lasi

Näin teet

Suhteen ainesosien välillä on 1: 1, tähän reseptiin käytämme 20 grammaa espressoa, 20 grammaa vodkaa ja 20 grammaa kahvilikööriä

- Jäähdytä shakeri ja martini-lasi lisäämällä jäitä
- Valmista espressoshotti
- Kaada sulamisvesi shakerista pois
- Kaada shakeriin espresso, vodka ja kahvilikööri
- Ravista perusteellisesti noin 30 sekuntia
- Tyhjennä martini-lasi jäistä ja vedestä
- Siivilöi juoma shakerista martini-lasiin
- Lisää mahdollisesti koristelua espressopavuilla
- Nauti!

Tärkeintä espresso martinisha valmistettaessa on välttää sen laimentuminen liikaa, siksi on tärkeää kaataa ylimääräinen vesi sekoittimesta pois ja tyhjentää martini-lasi vedestä ja jäästä.

Syy siihen, että jäähdytämme shakeria, on jälleen välttää jään sulamista liikaa sekoittaessa.

Jos koet, että espresso martini on hieman liian vahva, voit vähentää vodkan määrää hieman. Jos haluat voimakkaamman kahvin maun, laita hieman enemmän espressoa.

Ja jos haluat hieman makeamman martinin, lisää kahviliköörin määrää.

 

Caffe Shakerato

Caffe Shakerato on klassinen italialainen (virgin) kahvisekoitus, joka koostuu vain neljästä aineosasta.

Tarvitset tätä

- 40 ml espresso
- 10 ml siirappi
- 2 tippaa suolaliuosta (tai ripaus suolaa)
- Jää

Näin teet

- Lisää espresso, siirappi ja suola shakeriin
- Ravista noin 30 sekuntia
- Siivilöi jäähtyneeseen lasiin

Siirappi voidaan korvata sokerilla, mutta se tekee nesteen imeytymisestä sokeriin vaikeampaa. Voit kokeilla liuottaa sokerin kuumaan espressoon ennen kuin ne lisätään shakeriin.

 

Manhattan-kahvikoktaili

Kokeile klassista Manhattania kahvivarianttina! Tässä Manhattan-cocktailin versiossa teemme tavallisen Manhattanin ja kaadamme sen sitten kahvin läpi, jotta kahvin maku imeytyy cocktailiin.

Tuloksena on ihana Manhattani, jossa on selkeät kahvin vivahteet. Tähän reseptiin suosittelemme käyttämään kevyesti tai keskipaahtoista kahvia, jauhettuna medium-karkeaksi.

Tarvitset nämä asiat

- 50 ml Bourbon
- 25 ml Vermouth
- 1,2 ml Agostura
- 1,2 ml suolaliuos
- 25 grammaa keskikarkeaa kahvia
- Jäitä
- Chemex

Näin teet

- Valmista Chemexisi, mukaan lukien puhdistettu suodatin (voit halutessasi jäähdyttää sen jääpaloilla - muista tyhjentää jääpalat jälkeenpäin)
- Jauha kahvi ja kaada se Chemexiin
- Sekoita bourbon, vermutti, agostura ja suola isossa lasissa jäiden kanssa
- Sekoita huolellisesti
- Kaada Manhattanisi hitaasti kahvin yli
- Kun koko cocktaili on valunut kahvin läpi, se on valmis tarjoiltavaksi! Ainesosien määrää voidaan vähentää pienemmän cocktailin toivomiseksi.


Muut viestit kohteesta Reseptit

Ostoskorisi on tyhjä